Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Червен депутат намери причина за краха на БСП - не ги давали по телевизията

02 ноември 2015, 08:00 часа • 4750 прочитания

Винаги може и още. Така депутатът на БСП Валери Жаблянов се опита да погледне оптимистично на факта, че червената партия остана за пръв път в историята без кмет в областен град.

Жаблянов обаче каза пред Нова телевизия в прав текст, че провалът е сериозен. Той добави, че това е последствие от изборите от 2014-та година. Очевидно е, че не са само целувките от Орлов мост, добави депутатът, коментирайки прословутата прегръдка между Сергей Станишев и Лютви Местан.

В България наблюдаваме не изборна победа, а изборна хегемония. Заедно с коалиционните си партньори имаме само 390 000 гласа, посочи Жаблянов. Той отрече, че всичко това е следствие на кабинета „Орешарски” и на подкрепата на БСП за Делян Пеевски. Само БСП е опозиция, но не се вижда, защото не се предават пряко заседанията на Народното събрание, подчерта Жаблянов и даде примери – не било дадено по БНТ гласуването за 16-те млрд. лева дълг, не били дадени дебатите за Закона за образованието.

БСП не е умряла в никакъв случай като партия, не се е родила и БКП. ГЕРБ е партия-хегемон, вкопана във властта и чрез властта печели изборите, за да се укрепи във властта, заяви още Жаблянов. По-голямо високомерие от това на сегашните управляващи не съм виждал – очевидно високомерието не се наказва. Не остана държавен чиновник, който да не гласува по места за ГЕРБ, намери друга причина за катастрофата на БСП Жаблянов. И веднага добави, че БСП е допуснала да загуби влиянието си сред интелигенцията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес