Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сашо Диков: Според мен номиниралите Пеевски му вярват искрено

17 април 2014, 08:20 часа • 21953 прочитания

Не всички желаещи медии бяха пуснати вчера в централата на ДСП, за да видят номинациите и подреждането на листата на партията за евроизборите. Причината – в централата на ДПС в партията нямало достатъчно място.

Сред екипите, които останаха отвън, бяха тези на Нова телевизия и на bTV. За сметка на това БНТ, БТА, „Капитал” и „24 часа” успяха да влязат. На събитието присъстваше и Сашо Диков, който го отразяваше за предаването ДикOFF.

На въпрос в сутрешния блок на Нова телевизия дали не е почувствал, че е пуснат на преброяването само за параван, Диков коментира така: „Не се мисля за велик журналист, по-скоро Мунчо да отчита дейност”. Най-много номинации има лидерът на младежкото движение на ДПС Илхан Кючюк – 28 мандата, а Делян Пеевски е с 25 мандата.

Всички областни структури на ДПС категорично обявиха, че Пеевски е сатанизиран. Това ли е човекът, когото познавам, който медиите представят, попита шефът на пазараджишката структура на ДПС. Може и да съм наивен, но мисля, че всички, които се изказаха, вярват на Делян Пеевски и считат, че той „ще тропне по масата в Европа” в защита на избирателите, каза Диков. И добави – не разбрах нищо като факти защо Пеевски е считан за такъв защитник на тези хора.

Не ми е ясно защо Пеевски е гласен за Европа – той и тук не ходи на работа, та там ли, продължи Диков. И цитира думите на Лютви Местан – най-лесното е да отхвърля кандидатурата на Пеевски, но така ще отхвърля народния вот. Единствено беше упоменато, че не е редно Пеевски да е на първо място в листата, най-малкото заради номинациите.

„Паметни останаха думите” на председателя на пловдивската структура на ДПС Гюрсел Алиев, който директно намекна, че Пеевски е сатанизиран и това можело да се случи на всеки етнически турчин. Пеевски бил млад, помагал с пари, много добро момче бил и каквото му кажели да помогне, той го правел. А платените избори в София много му навредили.

Самият Диков предположи, че Пеевски не дава интервюта, защото може да се стигне до арести на много хора.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес