Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само Информационно обслужване е кандидат за компютърна обработка на изборните протоколи

11 април 2014, 22:05 часа • 18892 прочитания

Само една оферта е постъпила в Централната избирателна комисия за изготвяне на информационни системи за компютърната обработка на протоколите на ЦИК и РИК. Тя е от Информационно обслужване АД (ИО), предаде БГНЕС.

Офертата е подадена днес в 16:49 часа. Освен за протоколите на ЦИК и РИК, офертата е и за бюлетините, които ще се ползват при експерименталното машинно гласуване.

Тя бе отворена в 17:18 ч. от Комисия за отваряне и оценка на офертите с председател Емануил Христов. След като предложението на Информационно обслужване АД бе разпечатано, комисията подписа протокол за приемането й. Офертата се състои от две части – техническа и втори плик, в който е поставена предложената цена. Комисията установи, че фирмата е подготвила пълна информация с финансовия си одит, препоръки, както и с информация, който има в тази област. "Информационно обслужване АД, чиито изпълнителен директор е Николай Недялков е внесло и депозит от 10 000 лв. за участие, който е банкова гаранция.

Емануил Христов, който ще отговаря за оценка на офертата, каза, че трябва да се запознае до понеделник с техническата част и във вторник трябва по изискване да бъде демонстриран софтуерът. В 15 ч. на същия ден ЦИК трябва да се произнесе дали ще определи Информационно обслужване АД за изпълнител на поръчката. Христов обясни, че в момента на отварянето на офертата не може да обясни каква е предложената цена за изпълнението на поръчката и уточни, че в случай, че ЦИК не е удовлетворена от предложената цена, би трябвало да последява нова процедура и конкурс.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес