Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първанов не пожела да е депутат, пусна народна певица да се бори за парламента

12 август 2014, 21:37 часа • 46452 прочитания

На заседание на Националния съвет на АБВ бяха взети решения за издигане на водачи на листи за предстоящите избори, като списъкът на известните водачи все още не е пълен. По думите на бившия вътрешен министър Румен Петков президентът на България в периода 2002-2012 година Георги Първанов няма да оглави нито една листа.

Самият Петков оглави листата на партията в Плевен, като след него е бившият баскетболист Цветан Антов. Според Петков ПП АБВ ще отстоява реализацията на проекта „АЕЦ Белене“, ще се бори за реализацията на автомагистрала „Хемус“ и ще покаже, че военнопромишления комплекс е стратегически въпрос.

За водач на листата на ПП АБВ – Варна, както и за тази на 25 МИР – София е избран Ивайло Калфин, бивш външен министър и доскорошен евродепутат. Начело на листата в Ловеч е Кирил Цочев, министър на търговията в правителството на Любен Беров. Кметът на Перник Росица Янакиева и ген. Валентин Петров ще водят листите на АБВ в Перник и Пловдив област. Правят впечатление още имената на ген. Михо Михов, бивш началник на Генералния щаб, който води листата на партията в Бургас и на народната певица Николина Чакърдъкова, която оглавява листата в Благоевград. Проф. Борислав Борисов застава начело в Пловдив, Иван Иванов - във Видин, док. Стайко Спиридонов, пластичен хирург – Пазарджик, Петър Стоянов, финансист – Враца, Емил Костадинов – Монтана.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес