Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

М. Константинов: Битка на изборите ще има, ще бъде интересно

27 август 2014, 12:57 часа • 20348 прочитания

Битка на тези избори ще има, безпорно ще бъде интересно. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България” по Радио „Фокус” математикът проф. Михаил Константинов.

Според него „от 10 до 12 години вече, българското дясно – българският десен избирател е непредставен, той няма политическо представителство, заради своите неадекватни ръководители".

Слава Богу, част от старите се дръпнаха. Младите, които дойдоха, не оправдаха очакванията. Или да се оправят, да се държат като нормални политици, или да си хващат шапките и да си ходят.

"Политиката не е доживотно занимание – като не ставаш за нещо, почваш да правиш нещо друго. Те са си хора професионалисти, всеки си има професията – да отидат да си работят нещо друго. Българинът като стане депутат и решава, че така ще се пенсионира – крайно глупаво становище. Политиката е временно занятие, политика е занятие в името и в полза на народа, а не занимание за лично забогатяване”, каза още проф. Константинов.

Има опасност след изборите на 5 октомври да не може да се сформира правителство, което ще се отрази много зле на държавата и би задълбочило политическата криза. Това заяви още Константинов. Той допълни, че политическите партии се състезават с листите си за предстоящите избори, a няма ясни политически послания. Според него в следващия парламент ще има между 4 и 6 партии и ГЕРБ няма да има възможност да състави сама правителство.

„Изненадваща е упоритостта, с която партиите продължават да се занимават с листи и подредби, но не и с политики, с това, от което се нуждаят хората и изобщо всички останали дейности характерни за един управленец. Няма нормална политическа партия. В този толкова тежък момент за България всички партии се занимават с глупости. Предстоящите избори ще бъдат оспорвани. Разбира се, преди всички избори се казва, че точно те ще бъдат най-оспорвани, но това никога не е така. Изборите безспорно ще бъдат интересни, надявам се след това да има едно устойчиво управление. “, коментира Константинов.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес