Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жельо Бойчев: Бъдещето на БСП е заложено на карта

06 октомври 2014, 18:12 часа • 17219 прочитания

Тепърва ще правим анализи на причините, довели до загубата ни. Но едно ясно - дълго време редица въпроси, които трябваше да се решат, бяха отлагани и сега бъдещето на левицата е заложено на карта. Това заяви водачът на БСП в 23-и МИР Жельо Бойчев пред "Фокус".

По думите му БСП плаща цената на отговорността, която пое да състави правителство преди година и половина, за грешките и компромисите, и за прекратения мандат на кабинета.

"Причините са комплексни, но част от тях се дължат именно на участието на БСП в управлението. Лошите резултатите се дължат и на очакванията, които е имаше към нас и до голяма степен на невъзможността да отговорим на тези очаквания, както и невъзможността за радикална промяна, която се очакваше от гражданите", заяви бившият депутат.

Според него сред причините за ниския резултат е и невъзможността на БСП да скъса с определени с политики, в които прозират определени корпоративни и групови интереси и не на последно място, невъзможността на БСП да реализира обещанията, които даде през 2013 година.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес