Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Кадиев най-вероятно влиза в парламента с преференция

06 октомври 2014, 14:28 часа • 33164 прочитания

Емблематичният Георги Кадиев най-вероятно ще успее да влезе в новия парламент с помощта на преференция.

Според данните досега Кадиев получава около 15% преференции в 23-ти МИР и това директно го изкачва от девето до второ място в листата на БСП, след Жельо Бойчев. Кадиев заложи изцяло на кампания, която прокламира преференцията, като пусна и реклами, в които беше посочен номерът му в листата на червените - номер 9. Заради тях дори имаше подкачания, че подкрепя ГЕРБ, тъй като първоначално не се виждаше номер 22 на бюлетината.

Ето какво написа във Facebook Кадиев по повод тежкия резултат за БСП на тези избори:

Когато правиш мимикрия на промени, обществото те наказва. Когато всяко действие е безнаказано, спират да ти вярват. БСП загуби месеците от Станишев насам, за да започне промяната и резултатът е срамен. Треперим дали ДПС ще ни бие... В София през 2009 като мажоритарен кандидат бих Иван Костов, през 2011 бих Прошко Прошков с двоен резултат, а сега реформаторите ни смачкват... това какво ви говори?

Ако няма радикална промяна на ръководството на БСП, ако не си отидат абонирани за ръководни постове, ако пак се наведем с надежда "всяко чудо за три дни", ако не се спрат глупавите вътрешни интриги, ако не се подмладят средните нива, ако не се прави модерна, проевропейска политика - значи сме загубили имунната си система. И заедно с ръководството, цялата партия ще си отиде. По пътя, който вече изминаха СДС, НДСВ и много други. Затова следващите дни са ключови за БСП. Няма какво да преспиват, няма какво да се туткат. Организмът е сериозно болен - и му трябва операция до кокал. И няма какво са се оправдават с ДПС, Орешарски и т.н. - решението е само в самите нас.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес