Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП се скри и няма да дойде на дебат за Южен поток, твърди Светослав Малинов

13 май 2014, 10:48 часа • 16783 прочитания

БСП се крие и не иска да се яви на уговорен вече дебат в предаването „Още от деня” на БНТ, който трябваше да се състои днес. Това заяви вторият в листата за европейските избори на Реформаторския блок Светослав Малинов.

В края на миналата седмица Реформаторският блок оповести документи, писма и кореспонденция между компанията „Южен поток Транспорт”, в която „Газпром” има мажоритарен дял и българските власти. Заместник-министърът на енергетиката Иван Айолов отрече да е имало писма от „Газпром” за промяна на енергийното ни законодателство и вкарването на термина „морски газопроводи”, който да заобиколи Третия либерализационен пакет на ЕС. Реформаторите обаче отвърнаха, че той лъже и определиха поведението на управляващите като национално предателство.

Светослав Малинов обяви, че изпраща седем въпроса до „Коалиция за България” във връзка с „Южен поток”. Ето ги и тях:

1. Знаете ли, че българите са най-бедните граждани на ЕС?

2. Защо продължавате да правите всичко възможно, за да поддържате в България едни от най-високите цени на газа в целия ЕС?

3. Знаете ли, че ако България прекъсне енергийната си зависимост от Русия, цената на газа ще падне значително?

4. Знаете ли, че по-ниската цена на газа ще отвори десетки хиляди работни места и ще намали производствените цени на стоките?

5. Знаете ли, че проектът „Южен поток“ осуетява тези възможности и бетонира високите цени на газа?

6. Знаете ли, че за да построи това чуждо съоръжение на собствената си територия, държавата ни изтегли заем, който българските данъкоплатци ще изплащат десетилетия?

7. Знаете ли, че от проекта „Южен поток“ ще загубят всички български и европейски данъкоплатци и ще спечелят само шепа нашенски рубладжии и руският газов монополист?

"Вие работите срещу собствените си гласоподаватели, срещу българите и срещу всяко българско домакинство. Не можете да отречете, защото е истина и това ще тежи на съвестта Ви. Но за съжаление ще тежи и на джоба на всеки българин", пише в писмото си Малинов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес