Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойчев надхитри Главчев, който "се изпусна", че стартът на кампанията им е "под 100 хил. лева"

13 септември 2014, 09:10 часа • 20687 прочитания

Избирателите ми се струват изгубили надежда и перспектива. За съжаление трябва да признаем, че всички представители на политическите сили сме виновни за това. В крайна сметка сега е много трудно пак да спечелиш това доверие. Това заяви бившият червен депутат и кандидат за народен представител Жельо Бойчев пред Нова телевизия.

Аз не мога да се съглася, че всички са еднакво виновни, веднага контрира Димитър Главчев от ГЕРБ. Който е управлявал последен, той винаги носи по-голяма вина.

Запитан дали ГЕРБ не си направи пиар, след като разпознаваемите лица на партията отидоха да помагат след поредните наводнения в Берковица и Бургаска област, Главчев отвърна, че не е така. Ние сме подписали меморандум за солидарност в Европа и в него се

Радвам се, че колегите от ГЕРБ откликнаха на нашия принцип за солидарност при откриването на кампанията ни. Защото тяхното откриване беше много помпозно – в „Арена Армеец”. Мисля, че не трябва да си на показ, когато помагаш на хората, подчерта Бойчев, а Главчев се оправда, че откриването било под 100 хил. лева.

Според Жельо Бойчев кампанията на БСП ще е открита. Компроматите не са начин да се води кампанията, категоричен беше той и отговори на въпрос не се ли повтаря програмата им от миналите избори. Показахме, че в условия на криза може да се води друга социална политика – да се увеличат всички социални плащания – майчински, детски, пенсии. Поехме ангажимент да вдигаме всяка година пенсиите и го заложихме за изпълнение. Помогнахме и на

Колегите от БСП се гордеят, че са вдигнали с над 2% пенсиите, а ние ги вдигнахме с 10%, заяви Главчев. Във финансовата част ГЕРБ изобщо не трябва да коментира, защото всяка година си актуализираше бюджета, посочи в отговор Бойчев. Знаете ли какво ГЕРБ обещава в програмата си – че енергийна помощ ще има за 500 хил. семейства, от настоящи 250 хил. семейства, добави той.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес