Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всичко живо бяга от Русия. Говори съпругата на съдения да се върне там Алексей Алчин (ВИДЕО)

15 август 2022, 19:30 часа • 27850 прочитания

Подпалваш паспорта си в знак на протест, защото не искаш да имаш нищо общо с режим, заради който е подпалена война и с хората, които са подкрепили този режим. Няколко месеца по-късно си на прага да бъдеш предаден в ръцете на същия този режим - защото не си му платил данъци някога си, преди 7-8 години. И всичко това, при положение, че държавата, чийто съд засега те предава, е член на Европейския съюз, а въпросният съюз възприе следното: действията на Русия представляват толкова сериозно нарушение на международното право и международните споразумения, че оправдават избора на много държави членки да не разглеждат искания от Русия и Беларус за сътрудничество по наказателноправни въпроси, като си запазват правото на преценка за всеки отделен случай. Това накратко е историята на Алексей Алчин.

Алчин е руски гражданин, избягал в България, и съвсем малко го дели от това да бъде върнат на режима на Владимир Путин. Този режим реши в средата на юни Руската федерация да излезе от Европейския съд по правата на човек и да не изпълнява нито едно негово решение взето от 15 март, 2022 година нататък. Съвсем логично е здравомислещ човек да прецени, че няма никаква гаранция за спазване на човешки права към никой неудобен за режима на Путин. Дотук българският съд решава друго.

Какво се случва с Алчин? Какво предстои - съпругата му Олга гостува в "Студио Actualno":

Олга Гюрова: Държавата (Русия) се опитва да монополизира всеки потенциално доходен бизнес. Имаме безброй случаи на преследвания, в това число на предприемачите, които по някакъв начин са изразили несъгласие с политическата линия на Русия.

Вярвате ли на руския съд?

Само един компетентен и безпристрастен съд може да определи кой е виновен и кой не. В Русия не може да се състои такъв съд, това е тоталитарна държава.

Ще успее ли Алчин да се спаси от правосъдието на държава, на която никой няма доверие - повече научете във ВИДЕОТО:

Мирослав Димитров
Мирослав Димитров Отговорен редактор
Новините днес