Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В БТС се опасяват от фалшифициране на документи по скандала с хижа "Христо Смирненски" (ВИДЕО)

02 май 2023, 19:30 часа • 8947 прочитания

Българският туристически съюз (БТС) има притеснения от фалшифициране на договори по скандала с хижа "Христо Смирненски". Това стана ясно от интервю на члена на УС на БТС Ангел Филипов за Студио Actualno.

Припомняме, че досегашните домакини на хижа "Христо Смирненски" вече не стопанисват сградата, като твърдят, че са незаконно изхвърлени от страна на Българския туристически съюз с помощта на 30 "мутри". От БТС също излязоха с официално становище, в което опровергават това, като обвиняват досегашните стопани, че са отказали да изпълняват задълженията си. Според Венев безспорен собственик на хижата е БТС. Стопаните подписват един договор с ТД "Юндола", който е одобрен от БТС. След това се подписва втори, но с друга фирма и ТД "Юндола", който не е одобрен - т.е. БТС са "заобиколени". Още за позициите на двете страни можете да видите тук и тук.

Днес (2 май) пред камерата на Actualno.com Ангел Филипов обяви, че от БТС са поискали няколко пъти от хижарите да предоставят втория договор, който се твърди, че е подписан през 2017 година.

"Поискахме го, но не ни го предоставиха. Той за нас не съществува. Поради тази причина, че хижата е останала без договор, а някой стои там, работи, печели пари - за нас това е нередна ситуация. Затова ние искаме с нашата фирма "Експрестурист трейдинг" ЕООД да се подпише договор и да се регламентират нещата", каза той.

По думите му, ако такъв договор няма - той може сега да се фалшифицира. "Защо не ни го представят? Ако заведат дело, ние така или иначе ще го получим с документите по делото. Или го няма, или се прави някаква измислена история", категоричен беше Филипов.

"Ако е имало договор от 2017 г., в което се съмнявам, как така господин Банев (Георги Банев - дългогодишен съдържател на хижата, който е починал - бел. ред.), жив и здрав, е подписал договор с "Експрестурист трейдинг" ЕООД? Той не знае ли, че подписва втори договор? Това е човекът, който е бил най-навътре в нещата", каза още той.

Според него самият факт, че е предложен договор на тези хижари (нещо, което те отричат, бел. ред.), които сега работят там, опровергава всички твърдения, че някой е искал да присвои хижата.

На въпрос законно ли е някой да влиза и да сменя ключалките в хижата след като няма съдебно решение дали има невалиден договор за наем, Филипов отговори:

"Хората са уведомени, че договорът им се прекратява, те не реагират. Предлага им се преди това договор, те шикалкавят, това значи, че те са недобросъвестни. Защо БТС влиза? Защото е собственик и има право да предупреди, че този, който е в имота му, трябва да напусне".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес