Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионите по математика Сара и Мартина Илиеви: Общо имаме над 250 призови места

12 април 2022, 08:55 часа • 8036 прочитания

Сестрите Мартина и Сара Илиеви са причината за момент да забравим за проблемите в страната и да се фокусираме върху това, че има с какво да се гордеем.

Сара и Мартина обожават математиката и дори имат две публикувани книги с математически трикове. В момента работят по създаването на трета и четвърта част. Имат сумарно над 250 отличия на регионални, национални, международни и световни състезания.

За предизвикателствата в математиката и това дали са си помисляли да се откажат от състезанията, разбираме от самите тях:

Кога се зароди у вас любовта към математиката?

Сара: В началото на втори клас претърпях неуспех на едно контролно по математика и тогава реших, че ще докажа, че мога да решавам. С мама отидохме в една книжарница, купихме няколко сборника и започнах да се подготвям. Скоро след това спечелих първия си златен медал и така започна моята състезателна кариера.

Мартина: При мен се зароди още в четвърта група от детската градина. Видях, че Сарка печели медали и реших, че и аз ще започна да се състезавам за да я настигна по брой медли.

Сара, вече имаш и два сборника с математически трикове. Подготвяш ли още?

Сара: В процес на подготовка са трета и четвърта част, като там съавтори ще бъдем със сестра ми Мартина.

 

КАКВО НИ КАЗАХА ОЩЕ? ВИЖТЕ ТУК!

Илиана Симеонова
Илиана Симеонова Отговорен редактор
Новините днес