Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политологът Атанас Радев: Новите партии ще спечелят протестния вот (ВИДЕО)

31 март 2021, 15:00 часа • 7553 прочитания

Новите политически формации имат най-голям електорален потенциал да отнесат протестния вот. Партията на Слави Трифонов ще спечели най-много на тези избори.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" студентът по политология Атанас Радев, коментирайки предизборната кампания у нас, както и предстоящите парламентарни избори на 4 април

"Едно управление си има срок на годност. То започва да ерозира. В случая от негативите на управляващото мнозинство, новите политически проекти вземат именно тази енергия и печелят от това", посочи Радев. По думите му най-голямата изненада на изборите в неделя ще бъде партията на Слави Трифонов. "В другите политически проекти има познати лица с минало. Определено политическият проект на Слави Трифонов ще спечели най-много на тези избори", отбеляза политологът. "Виждаме, че "Има такъв народ" не участва в дебати. Според мен това е едно идентифициране, че тази формация няма да бъде част от политическата система и от така нареченото статукво. Но няма как да не участваш в политически дебат, без да представиш платформата си, и да очакваш, че през своите канали ще имаш някаква по-широка легитимност", уточни политологът.

Според Радев се намираме в предизборна кампания от лятото на миналата година. "Кампанията в момента е доста вяла. Липсват идеи и визии за това как България ще се справя през следващите години по отношение на възстановяването от коронакризата. Виждаме как някои от партиите продължават със своята стара традиционна реторика и ваденето на различни лични нападки. Нивото на дебата не е никак високо", коментира студентът по политология.

Целия разговор с Атанас Радев гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес