Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хипотеза: Ако Алексей Петров е искал да се "изсветлява", може да са посегнали към лъвския му пай (ВИДЕО)

17 август 2023, 17:59 часа • 11925 прочитания

Ако Алексей Петров е бил взел решение да се оттегли от бизнеса и да се "изстветлява", някой си е казал: „Ти си слаб и аз мога да взема твоя лъвски пай“. Тази версия изложи в Студио Actualno журналистът Калоян Константинов, главен редактор на сайта "КлинКлин" и автор на подкаста "По острието".

Всичко за убийството на бившата барета на 16 август в София четете тук.

Според Константинов няма "абсолютно нищо изненадващо" в случилото се - "дали щеше да бъде арестуван, дали щеше да бъде убит, дали щеше да емигрира в Сърбия, Дубай... с тези хора винаги това се случва накрая". Той посочи и връзките на мафиотите, които са акумулирали голяма власт и пари, с политическите партии - по думите му, те са просто очевидни.

Снимка: Actualno.com

Бойко Борисов беше приятел с Алексей Петров, имаха обща фирма, после станаха врагове, след това противници. Възможно е бившият премиер да се разграничи от убития бизнесмен, както неведнъж е правил, смята журналистът.

Още: Бизнесът на Алексей Петров: С какво официално се занимаваше, преди да бъде убит

"90-те винаги са си били тук. Просто понякога повече ни мирише на тях, защото ароматизаторът, който ни слагат да разсейва усещанията ни, се изхабява. По-голямата част от героите на деня от миналите месеци и години, малко или много, са свързани с мафията", каза Константинов и даде за пример Тити Папазов, Слави Трифонов, Бойко Борисов и Вежди Рашидов.

"Проблемът е, че играем някакъв театър за пред себе си. Наричаме Вежди Рашидов политик, министър, артист – той е мафиот. Наричаме Тити Папазов спортист – не, и той е от тяхната клика. Наричаме Слави Трифонов артист – това е част от амплоато му, но другата част е мутренството. Ние, като общество, позволяваме това да се случи. И сякаш сме в някаква насилствена връзка, в която партньорът ни пребива, после ни връчва цветя - и така 30 години", смята той.

ОЩЕ: Убийството на Алексей Петров: Нова хипотеза и важни въпроси, чакащи отговори

Според Калоян Константинов има общо между убийството на Красимир Каменов-Къро, убийството на единия от братя Галеви, атентата срещу Иван Гешев и покушението срещу Алексей Петров.

Той смята, че вариантите за убийството са „два и половина“ - научете какви във видеото:

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес