Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов вид презерватив създадоха в САЩ (18+)

09 юни 2014, 13:31 часа • 106381 прочитания

Американският изобретател Чарлз Пауъл е създал нов вид презерватив, който е нарекъл Galactic Cap. Изобретението покрива само горната част на пениса и предпазва от бременност и някои видове полови инфекции. В подкрепа на разработката си изследователят създал проекта Indiegogo.

Пауъл създава новия вид кондома след смъртта на свой приятел, заразил се със СПИН след незащитен полов акт. Той отбелязва, че традиционните презервативи,  които са призвани да защитават от бременност и заболявания не работят, ако не се използват правилно, като понякога се изхлузват или късат.

Освен това много мъже не харесват съвременните презервативи, тъй като те намаляват чувствителността по време на секс.

За разлика от тях Galactic Cap позволява да се изпита повече удоволствие, а и е по-лесен за употреба, тъй като не се налага да бъде поставян в най-неудобния момент.

Това се дължи на уникалното устройство на презерватива, който се състои от две части. Първата част на кондома е водоустойчива основа, която се поставя на главичката на пениса няколко часа преди, или дори дни по-рано,  без да е необходимо да има ерекция, за да бъде поставен.

Основата на Galactic Cap има отверстие, което позволява уринирането. Преди половия акт се слага втората част на презерватива, която се залепя за първата и има резервоар за спермата. .

Основният недостатък на новия вид презерватив е в това, че не може да защити от повечето заболявания, предавани по полов път. Galactic Cap може да предотврати заразяване с полови инфекции, предавани чрез спермата, напр. СПИН, но не е в състояние да защити от болести, предавани през кожата или чрез ранички по кожата.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес