Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наш учен от Станфорд пак повтори, че спасението от коронавируса няма да стане само със сегашните ваксини

01 ноември 2021, 07:41 часа • 25183 прочитания

Ваксините временно намаляват смъртността, защото трябва постоянно да има реимунизация – на 6 месеца. Това заяви Георги Маринов, молекулярен биолог от департамента по генетика в Станфорд.

Съществуването на ваксините ще убие повече хора, отколкото ще спасят, защото те намаляват временно смъртността и дават картбланш на правителствата и елитите да действат в посока масово заразяване и свикване на жестоките поражения от вируса като нещо нормално, е позицията на Маринов. Според него, коронавирусът е много по-опасен, отколкото се казва на хората. На първата вълна сметнахме за нормално 18 000 души да умрат, сега – 30 – 40 000, при следващата вълна, кой знае, 80 000, каза Маринов за България, докато обясняваше, че за да действат по-дълго ваксините, трябва да има редовна масова реимуизация, а това е много трудна задача.

Единственият начин да се върнем към нормален начин на живот е да елиминираме вируса, настоя Маринов, който отдавна застъпва т.нар. китайски подход. Той повтори пред bTV тезата си – китайският подход, т.е. накратко казано, пълно затваряне до сваляне на случаите на COVID-19 до нула, след това отваряне и ново затваряне там, където вирусът пак се появи, отново до пълното му изчистване, както и масова ваксинация междувременно. Това е подход, основаващ се на т.нар. стратегия КОВИД НУЛА, но с уточнението, че молекулярният биолог иска движение да има само между региони, където няма нито един нов случай на COVID-19.

Що се отнася до развитието на вируса, според Маринов има 3 варианта – нещо по-заразно на база варианта Делта, нещо по-резистентно към антителата от преболедуване и ваксините като варианта Мю, който тръгна от Колумбия или нещо напълно неочаквано, което досега не се наблюдава масово. Припомняме, че Маринов вече много подробно изложи какво очаква като еволюция на коронавируса – ТУК! Очаква се рано или късно да се появи вариант, който да е напълно резистентен на ваксините, категоричен е молекулярният биолог.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес