Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените не са 100% хетеросексуални

17 септември 2016, 10:08 часа • 13483 прочитания

Жените обичат да гледат телата на други жени по същия начин, както и мъжките тела. До някаква степен това е обусловено от природната гъвкавост на жените по отношение на сексуалността. Някои смятат, че по принцип голото женско тяло не предизвиква моментална възбуда у жените, пише The Daily Mail. След това, гледайки друго женско тяло, дамите го сравняват със своето собствено.

Феноменът е проучен от учените от университета в Кардиф. Те показали на 57 мъже и жени серия от снимки със сексуален характер. От доброволците се искало да оценят привлекателността на изобразените мъже и жени. Компютърният тест позволил да се изясни това, базирайки се не само на отговорите на доброволците (оценявали се скоростта на реакция на определени снимки.) Оказало се, че жените реагирали еднакво на фотографии на мъже и на жени. Това било така дори ако жената открито заявявала, че повече ѝ харесва снимка на мъж. Друга група жени-доброволци реагирала по-бързо на снимки на жени.

Подобна пластичност при хетеросексуалните жени, вероятно е еволюционна черта. По думите на учените тази особеност е позволявала в миналото да бъдат избягвани конфликти в полигамните семейства, където е имало няколко жени.

По време на проучването учените се интересували от сексуалната ориентация на доброволците, които били на възраст 16,22 и 28 години. През това време жените, по-често от мъжете, променяли предпочитанията си. Мъжете се определяли като „100% хетеросексуални“ или „100% хомосексуални.“ Освен това красивите жени по-често смятат, че ги привличат не само мъжете. По-рано специалистите от университета в Есекс заявиха, че жените не могат да бъдат 100% хетеросексуални.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес