Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Еволюцията кара мъжете да пренебрегват презерватива

28 юни 2016, 09:20 часа • 2854 прочитания

Хетеросексуалните мъже по-рядко използват презерватив при случайна връзка, ако партньорката им харесва много. Това сочи ново проучване на университета в Бристол., съобщи The Daily Mail. Според мъжете жените, които изглежда добре се грижат за себе си и по-рядко са носители на венерически заболявания. При това привлекателният мъж по-рядко посяга към презерватива.

Според учените това е еволюционен механизъм. Мъжете подсъзнателно искат да продължат рода с привлекателна партньорка и са готови да поемат риск за това.

Експериментът се състоял в анкета по време, на която на участниците били показани 20 черно-бели снимки на лица на различни жени. Учените ги интересувало с кое от лицата мъжете биха правили незащитен секс. Освен това трябвало да се оцени привлекателността на жените, да разкажат колко често мъжът се съгласявал да ползва презерватив и как оценявал жената от гледна точка на риск от зараза с венерическа болест.

Мъжете по-често споменавали използването на презерватив при хипотетичен секс с не много привлекателни жени. Според мъжете този тип жени по-често да носители на болести.

Сред причините, които карат мъжете да се замислят по-често за предпазните мерки са: екстремните отношения, неудовлетворителен полов живот, големия брой сексуални партньори.

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес