Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британските министри не могат да носят умните часовници Apple

10 октомври 2016, 08:15 часа • 2932 прочитания

На британските министри бе забранено да ползват часовници Apple по време на правителствените заседания. Това става заради подозрения, че тези устройства „може да бъдат хакнати от руски тайни агенти”, съобщава Daily Telegraph, цитиран от БГНЕС.

По времето на Дейвид Камерън няколко от членовете на британския кабинет носеха "умни часовници", включително бившия министър на правосъдието Майкъл Гоув. Но при Тереза Мей на министрите бе забранено да ги носят във връзка с тревогите, че те могат да се използват от хакери като подслушващи устройства, информира изданието.

Според данните на вестника на заседанията на кабинета е забранено и ползването на мобилни телефони.

Daily Telegraph дава пример и със съвсем друг вид „опасности”, които идват от часовниците Apple. То твърди, че вече споменатият Майкъл Гоув, като главен парламентарен партиен организатор още през 2104-2015 година е прекъснал заседание на управляващия кабинет с натискане на неточен бутон по време на преглед на електронната поща. В резултат на грешката на министрите им се наложило известно време да послушат Бийонсе, пусната от „умния часовник”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес