Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 плода, които могат да повишат сексуалната активност

14 юли 2023, 07:50 часа • 4040 прочитания

Учените отдавна се интересуват как нашето хранене влияе на различни аспекти от живота ни и сексуалното влечение не е изключение. Последните изследвания показват, че някои плодове, наречени „естествени афродизиаци“, могат да имат положителен ефект върху нашето либидо и цялостното сексуално здраве. Не се заблуждавайте, това не е магия или древна тайна, а научен подход, пише The Financial Express.

Сексуалното влечение, или либидото, е естествена част от човешката психология. То не е еднакво за различните хора и може да варира под влиянието на редица фактори. Един такъв фактор, показват проучванията, е нашата диета.

Мит е, че жените губят интерес към секса с възрастта, сочи изследване

Някои храни, по-специално плодовете, имат свойства, които повишават нашето либидо. Те съдържат съединения и хранителни вещества, които насърчават кръвообращението, издръжливостта и здравето на сърцето – всички важни съставки за здравословен сексуален живот. Ето шест плода, за които учените смятат, че могат да подобрят сексуалния ви живот:

  • Ябълка. Оказва се, че „една ябълка на ден не само държи доктора далеч от мен“! Ябълките са богати на кверцетин – флавоноид, който подобрява кръвообращението и помага за справяне със симптомите на еректилна дисфункция и простатит. Изследванията показват, че при хората, които ядат повече ябълки, значително се снижава нивото на еректилна дисфункция.
  • Диня. Кой не обича резен диня в горещ летен ден? Оказва се, че това не е просто освежаващ плод. Динята съдържа L-цитрулин, който в организма се превръща в L-аргинин. Това съединение играе ключова роля в стимулирането на производството на азотен оксид, увеличаване на притока на кръв към пениса и подобряване на ерекцията. 
  • Банан. Не подценявайте този разпространен плод! Бананите са богат източник на калий, който, по данни на Американската кардиологична асоциация, може да помогне за понижаване на кръвното налягане и подобряване на сексуалната активност, като осигурява нормален приток на кръв към гениталиите.
  • Нар. Един скромен нар може да бъде чудесен помощник в спалнята. Проучванията показват, че богатият на антиоксиданти сок от нар може да помогне за подобряване на еректилната дисфункция, като поддържа здравословен кръвен поток.
  • Авокадо. Въпреки че някои смятат авокадото за основен продукт за късна закуска, то има удивителни ползи за здравето. Съдържа много витамини от група В и мононенаситени мазнини, които помагат за подобряване на притока на кръв в целия организъм, включително половия член. Освен това този плод съдържа калий, който може да повиши либидото както при мъжете, така и при жените.
  • Ягоди и малини. Тези сочни плодове не са просто удоволствие за устата. Те също така съдържат цинк, който е от съществено значение за сексуалното здраве както на мъжете, така и на жените.

Трябва да се подчертае, че тези плодове не се явяват чудодейно средство, но могат да помогнат за подобряване на сексуалния живот. Балансираната диета и здравословният начин на живот като цяло са от решаващо значение за поддържането на добро сексуално здраве. Но кой би си помислил, че една чиния с плодове може да крие такъв потенциал за активиране на сексуалния живот? Може дори да се каже, че те могат да внесат нещо като жар в любовния ви живот.

Целибат. Учен смята, че на хората трябва да се забрани да правят любов в Космоса

По-рано учените предложиха диабетът да се лекува със зеленчуци и плодове вместо с таблетки. Яденето на зеленчуци може да спаси не само живота ви, но и портфейла ви, особено ако се борите с диабет тип 2, е установило изследване.

Освен това редовната консумация на разноцветни плодове предпазва от рак на простатата. Резултатите от две изследвания подчертават важността на средиземноморската или азиатската диета, която включва тези храни.

Този материал е само за информационни цели и не съдържа съвети, които могат да повлияят на вашето здраве. Ако срещате проблеми, обърнете се към специалист.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес