Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма щастие без страдание: 4 зодии с комплекс на мъченик

15 август 2023, 22:44 часа

Комплексът на мъченика е, когато човек е сигурен, че най-лошите неща му се случват и щастието не може да бъде спечелено без страдание. Хората с това мислене са по-склонни да се фокусират върху негативното, отколкото върху доброто. Ето кои зодии страдат от подобни мисли повече от останалите.

1. Рак

Раците често смятат, че с тях се случват всички несправедливости на света и то без видима причина. Влошава всичко това, че представителите на знака се отличават с песимизъм, обидчивост и подозрителност. Тази нагласа допълнително убеждава Раците, че постоянно не правят нищо друго, освен да ги потискат и обиждат в живота. Дори и в най-добрата за тях ситуация хората от тази зодия със сигурност ще намерят мъничка причина да се оплачат от несправедливост и измама.

4-те ЗОДИИ, които ще изживеят невъобразимо щастие до края на годината

2. Дева

Предявявайки твърде високи изисквания към хората наоколо, Девата не получава това, което чака. Затова представителите на знака започват да се измъчват с ненужни страдания. До известна степен Девите дори обичат да са уверени, че доброволно правят огромни жертви за някого. Такива мисли им позволяват да се утвърдят в мисълта, че всички наоколо са неблагодарни и само те са светлината в прозореца. Мотото на Девата може да бъде „Правя това за твое добро“.

3. Водолей

Водолеят също често вярва, че страда 24/7. Това е неговият жизнен принцип. Отвън Водолеите изглеждат жизнерадостни и щастливи, но истинският им характер съвсем не е такъв. Хората от този знак са изключително критични по отношение на света около тях и дори към роднините. Имат чувството, че дават повече, отколкото получават в замяна. Тези мисли са основната причина за цялото недоволство на Водолея. Те също така усложняват комуникацията с представителите на знака, защото е почти невъзможно да им се угоди.

Кои зодии са обречени на щастие през цялата 2023 година

4. Риби

Друг мъченик от зодиакалния цикъл (и може би най-важният) са Рибите. Хората от този знак не мислят за живота си без оплаквания и фокусиране върху недостатъците на другите хора. Рибите са уверени, че със сигурност ще бъдат измамени, заблудени, ще се прецакат и т.н. Веднага след като открият малко потвърждение на теорията си, те най-накрая изпадат в депресия и започват да плачат на рамото на приятели и семейство. Понякога този знак се оказва толкова инфантилен и зависим, че е готов да прехвърли цялата отговорност за събитията, които се случват в живота му, на всеки, само и само да не се обвинява за собствените си неуспехи.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес