Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

CoolFit в подкрепа на паратенисистката Зоя Чавдарова по пътя й към спортните върхове

13 януари 2023, 10:22 часа • 1640 прочитания

Българската компания за бенефит спортни карти CoolFit обявява своето участие с дарителска кампания в подкрепа на паратенисистката Зоя Чавдарова. Срещу всяка активна карта за месец февруари CoolFit ще дари един лев в помощ на безапелационния тенис шампион.

Тази инициатива е първата за CoolFit, но ръководството предвижда подпомагането на българските спортисти да обхване и други инициативи от такъв характер в дългосрочен план, независимо от дисциплината, в която спортуват и развиват спортните си умения. „Като обществено ангажирана компания вярваме, че подкрепата към Зоя е жест, с който ще й осигурим необходимите условия за нейното развитие през 2023 година. Сигурни сме, че благодарение на общите ни усилия, тенисистката ще сбъдва мечтите си, както и ще прославя България на международно ниво. “, коментира изпълнителният директор на компанията Божидар Божидаров.

Зоя тренира тенис от 2010 г. и е безапелационен шампион на България от 2015 до момента. Тя е първата жена в България, която се състезава в дисциплината "Тенис с инвалидни колички“ и през 2022 година се класира на 44-о място в световната сингъл ранглиста и на 39-о при двойките. Спортният ѝ дух я мотивира към достигане до още по-големи върхове. Целта ѝ е един ден да участва на Олимпийски игри, където да представя България. За да постигне мечтата си, параспортистката има нужда от професионална спортна подготовка, ежедневна тренировка с опитен треньор, достъпен тенис корт, специализирана фитнес подготовка 3 пъти седмично, спортно оборудване, екипировка и консумативи,  участие в повече международни състезания. Средствата необходими за нейната подготовка са на стойност 30 000 лв. годишно.

CoolFit e компания, която подкрепя активния начин на живот и развитието на спортната култура сред българите, затова част от приходите на компанията през настоящата година ще бъдат насочени към каузи, които подпомагат развитието на спорта в България.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес