Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

07 март 2024, 17:30 часа • 5661 прочитания

Богомил на девет години и веднага след раждането Боги бе диагностициран с лека форма на спина бифида. Опериран е в България три пъти. За съжаление тези интервенции не са помогнали да се подобри неговото състояние. Здравето му се влошава и се налага спешна операция в Турция.

Спешна операция

Екипът в клиника "Аджибадем "в Турция, който е направил подробни изследвания на детето е на мнение, че трябва да се извърши спешна операция, тъй като Боги е застрашен от пълна парализа на долните крайници.

Тежка форма на болестта

Лекарският екип в Турция е уведомил семейството, че става въпрос за тежка форма на това заболяване. Това е причината здравословното състояние на Боги да се влошава. Всекидневно детето изпитва силни болки в крайниците, в стомаха, а вече и в главата. Открит е и сериозен проблем с пикочния мехур.

Отново на училище

Боги е изключително кротко и ученолюбиво дете и освен физическите болки изпитва и голяма мъка поради това, че не може да посещава училище. Иска му се да бъде заедно със своите приятели и учители.

Непосилна сума

Сумата необходима за операцията е 58 000 лв. За съжаление тя е непосилна за неговото скромно семейство. Работи само бащата на Боги, а майката се грижи за него непрекъснато.

Вижте как може да се помогне на семейството ТУК

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес