Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

17-годишният Николай има нужда от нашата помощ

16 май 2017, 09:25 часа • 4638 прочитания

17-годишен ученик от ГПЧЕ „Никола Вапцаров” в Шумен има нужда от нашата подкрепа. Преди два месеца Николай Иванов забелязал подуване на окото, дни преди да направи изследване в ДКЦ "Св. Марина" имал следи от кървене по носа.

В началото на месец април след множество изследвания му била поставена диагноза - туморно образование на назофаринкса и етмодиалните синуси. Образованието навлиза в мозъчната обвивка и притиска окото.

По данни на близките на Ники операция не може да бъде извършена в България. Проведен е консулт с клиника "Медикъл Парк" в Турция. Медици се съгласили да му направят операция и обещават пълно излекуване. Пред Actualno.com лелята на Николай Камелия Митева потвърди, че е необходима интервенция в чужбина, тъй като български лекари посъветвали близките на момчето да потърсят и друго мнение извън страната ни.

По предварителни разчети сумата, необходима за операцията, е около 65 000 лева. Тя е непосилна за семейството на Ники. Приятели и съученици на момчето са започнали организация за събиране на средства. Ще бъдат поставени кутии за дарения в училища, търговски вериги и различни институции. Съучениците на Ники ще организират благотворителни кампании, които ще бъдат оповестени във Facebook.

Открита е дарителска сметка към Уни Кредит Булбанк:

IBAN: BG49 UNCR 7000 1522 9531 20

BIC: INCRBGSF

Титуляр Николай Траянов Иванов

Близките на 17-годишният ученик благодарят предварително на всеки, който отделя от личните си средства за здравето на Ники. Ако се съберат достатъчно средства по сметката на Ники и останат, уверяват, че ще ги прехвърлят за друг в нужда.

Във Facebook има страница Помощ за Ники/ Help for Niki, на която ще се публикува информация за кампанията.

Телефонът на Ники, който в момента е в Турция за предварителни изследвания, е 0887 797 743

За информация може да бъде потърсена и лелята на Николай - Камелия Митева, която отговаря на телефон 0898 88 4557.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес