Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравният министър пред премиера: Натискът над лечебниците намаля

09 декември 2020, 10:46 часа • 1331 прочитания

Здравният министър проф. Костадин Ангелов отбеляза пред премиера Борисов, че се наблюдава намаление на натиска в лечебните заведения и обърна внимание на големия брой излекувани пациенти от коронавирус – само за една седмица - 16 028 души. Това стана по време на заседание на премиера с НОЩ, съобщават от Министерския съвет.

"Това е един от рекордите, които постигаме като брой излекувани пациенти, което означава, че колегите в лечебните заведения се справят все по-успешно", заяви здравният министър.

Костадин Ангелов посочи още, че изпълнението на плана за ваксинация върви по график и се изготвят списъците за имунизации на групите, работещи на първа линия с COVID-19.

Министърът очаква първите доставки на ваксина у нас да са в началото на месец януари 2021 г.

Странно звучи тази информация на фона на това, че преди дни заместник-шефът на БЛС д-р Николай Брънзалов обяви пред БНТ, че първите доставки на фризерната ваксина, както е известна тази на Pfizer, вече е в България. За доставка на 120 000 дози, които ще стигнат за 60 000 души (бел.ред. защото ваксината е на две дози), заговори и президентът Румен Радев.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес