Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравната каса се издължи на двете болници във Видинска област

24 октомври 2014, 10:29 часа • 26400 прочитания

Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) преведе дължимите суми за здравноосигурителни плащания на двете болници в област Видин преди нормативно предвидения срок. С това се похвалиха от здравната институция.

На етапа се изплащат регулярно и средствата над договореното, което е изцяло от полза за лечебните заведения. Общият размер на средствата, преведени от РЗОК-Видин по сметките на болниците през месец октомври за дейността им по клинични пътеки през месец септември, е 481 000 лв.

За диализа при терминална бъбречна недостатъчност на двата диализни центъра в област Видин Районната здравноосигурителна каса преведе 118 686 лв. На областната многопрофилна болница за активно лечение „Св. Петка” са преведени още близо 10 000 лв. за интензивно лечение, както и средства за медицински изделия.

Видинската областна болница получава и средства за извършени процедури за диализа при терминална бъбречна недостатъчност; средства от трансфери на Министерството на здравеопазването, както и целеви средства от Агенция „Социално подпомагане”.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес