Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В пилешкото месо, произведено у нас, няма хормони, уверява Греков

10 март 2014, 08:39 часа • 25488 прочитания

"Няма данни, че в пилешкото месо, произведено в България, има хормони. Досега, до петък, никъде не сме установили хормони в българското месо." Това заяви за сутрешния блок на ТВ7 министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

"Усилията ни в проверките са насочени към вносното месо, но досега не е установени хормони. Отговорността за производството на месо се контролира стриктно", каза министърът.

"Фуражните заводи също се контролират - не бива да се създават опасения около бързия растеж на пилетата. Има нови технологии за угояване на пилета", така Греков обясни бързото израстване на пилетата.

„Ние проверяваме и веригите магазини, и производителите, така че ако някой има съмнения - да се обърне към нас, призова той.

Греков коментира и проверката във фонд „Земеделие".

„Хората там са декларирали, че не са семейство. Няма сведения, че са подслушвали моя кабинет, а и да го подслушват, това не е толкова важно, ние говорим само по работа. Не мога да кажа, че има чистка във фонда - позицията на служителите зависи от атестацията им, в началото на годината е проведена такава. Относно раздаваните бонуси - не са толкова впечатляващи, а и не са на всички служители. Фондът извърши огромна по обем работа, няма опасения да изгубим евросредства", обясни Греков.

Относно имотите на Цветелина Бориславова министърът заяви: „Договорът с Бориславова и „Пампорово" е подписан не в управлението на това правителство. Колко е справедлив - не можем да бъдем съдници ние. Ние проведохме разследване - нямам сведения да се ползват горски терени за ски писти. Проверката и там продължава", добави той.

 

 

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес