Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

УМБАЛ "Св. Георги" с позиция: Няма опасност случаят с починалото момче да се потули

24 септември 2021, 13:10 часа • 5690 прочитания

Позиция по повод смъртта на 18-годишния Теодор Давчев изпратиха до медиите от УМБАЛ "Св. Георги".

"Ръководството на лечебното заведение още веднъж изразява съчувствие към загубата, която преживяват близките на починалия Теодор Давчев, и е категорично, че се полагат всички възможни усилия за установяване на истината, тъй като болницата няма интерес да изопачава или прикрива каквито и да било факти или обстоятелства около смъртта на момчето.

Още веднъж държим да подчертаем, че незабавно сме предоставили пълна информация по случая на разследващите органи и няма опасност случаят „да се потули“, каквито съмнения се изказват пред медиите.

Разчитаме на професионалното и обективно представяне на информацията по случая, особено от страна на медиите, тъй като всяка неправилна интерпретация може да предизвика необратими последици, конфликти и незаслужена загуба на доверие.

Надяваме се прокуратурата и експертите да бъдат оставени да работят спокойно и да имат възможност да посочат обективната истина."

Припомняме, че синът на адвокат Йордан Давчев е приет в неврохирургията на университетската болница на 8 септември, след като ударил главата си. Момчето е оставено в болницата за наблюдение, тъй като повръщало след удара. Момчето е починало на 10 септември.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес