Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тестват 200 души от Софийския университет, контактни с Янаки Стоилов*

23 юни 2020, 13:08 часа • 4695 прочитания

Чакат се резултатите от PCR тестове на около 200 студенти по право, служители и преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Те били тествани за COVID-19 като контактни лица на Янаки Стоилов, който даде положителна проба за коронавируса.

Всички помещения на Юридическия факултет в университета, където Стоилов е преподавател по Обща теория на правото, са дезинфекцирани.

До сградите на университета временно се спира достъпът на всички хора - преподаватели, служители и студенти, които през последните 14 дни са имали близък контакт с проф. Стоилов. Как ще стане това обаче не се пояснява.

Информацията е на БНР. На страницата на Софийския университет "Св.Климент Охридски" такова съобщение не е качено.

Има заповед на ректора на висшето учебно заведение Атанас Герджиков, според която до 3 юли се забраняват масови мероприятия - конференции, дискусии и пр.

Пред в. "Сега" пресаташето на университета Боряна Коларова потвърждава, че 200 души, контактни на Янаки Стоилов са студенти, преподаватели, администрация. Коларова обяснява, че в момента в Юридическия факултет има консултации за края на годината. Предстои изпитна сесия във факултета, която не се приема за масово мероприятие. Тя е удължена от 29 юни до 26 юли.

* Обновена в 14:35 часа.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 юни

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес