Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таня Андреева уверява, че "Спешна помощ" ще се оправи

08 май 2014, 09:52 часа • 19356 прочитания

Спешната помощ винаги е била приоритет за това правителство. Но не можем да се справим с всички проблеми за толкова кратко време. Това каза в свой коментар пред Нова телевизия министърът на здравеопазването Таня Андреева по повод проблемите в сектора.

„Всичко, което телевизиите показват и за което сигнализират гражданите, се доказа и при анализа на работата и обследването на всички центрове и филиали за спешна медицинска помощ… Условията са ужасни”, призна д-р Андреева.

Според здравния министър обаче най-големият проблем в Бърза помощ са условията на труд и заплащането.

„С увеличаването на заплатите започнахме от тази година – с между 5 и 15%. През последните 10 години е имало едно единствено увеличение на заплатите в Спешната помощ и то след протест. Същото е положението в психиатричните клиники, в домовете за медико-социални грижи. Поетапно ще вървим към увеличение на заплатите във всички тези заведения”, обясни здравният министър.

Според Таня Андреева не всички проблеми се свеждат до липсата на пари. По думите й до края на годината ще се усетят вече започналата модернизация и нова организация на Спешната помощ - т.нар. пироговчета.

Преди празниците покрай Гергьовден се появи информация, че Андреева може да бъде уволнена.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес