Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сигнал: Български лекари се чудят откъде да си купят защитни облекла

09 април 2020, 14:35 часа • 6387 прочитания

Сигнал до Actualno.com подадоха български лекари, които имат проблем със закупуването на защитни облекла на фона на опасността от коронавирус.

Доктор Тотевска и съпругът й са лични лекари и имат желание да предприемат максимални предпазни мерки, не само заради собственото си здраве, но и заради това на пациентите си.

Пред нашата медия тя заяви, че те не искат от държавата да им подарява облеклата, а само да ги насочи откъде могат да ги закупят. Тя разкрива проблеми с достъпа и до други необходими материали, които обикновено са по-лесно достъпни, като например необходимият за инжекции спирт.

Припомняме, че на вчерашния брифинг, посветен на разяснения около коронавируса, премиерът Бойко Борисов заяви, че "лекарите на първи линия дори са презапасени със защитни облекла". Той дори посочи, че България ще подари на Северна Македония защитни облекла.

Отворен обаче остава въпросът, как с такива да се запасят останалите медици в България.

Доктор Тотевска посочва, че сама е закупила останалите предпазни средства като маска и ръкавици, но търси помощ от държавата в намирането на защитен костюм.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес