Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родители искат директорът на Фонда за лечение на деца да си отиде

05 октомври 2016, 07:30 часа • 1481 прочитания

След петте оставки на представители на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца в знак на несъгласие с работата на ръководството на институцията, родители на болни и здрави деца излизат на протест пред здравното министерство днес, за да поискат оставката на директора й.

Няколко са причините, поради които се събират родители и деца от цялата страна. Освен че настояват проф. Владимир Пилософ да напусне поста си незабавно, те искат и гаранция от страна на Министерството на здравеопазването, че всички чакащи подпомагане ще бъдат разгледани в срок от 45 дни от датата на подаване на заявлението, а вече забавените ще получат решението и/или лечението си до една седмица, считано от днес. Друго искане е да се отменят приетите в края на август промени в правилника за дейността на фонда, пише в. "Сега".

Родителите настояват да бъде направен одит на администрацията на фонда за периода от 21.04.2016 г., когато институцията се сдоби с ново ръководство, до момента. За целта предлагат да бъде създадена работна група с участието на излъчени от тях представители, граждански и дарителски организации, която да упражни контрол над него.

Същата група трябва да подпомогне и дейността на администрацията за определен период, докато фондът се стабилизира. През това време трябва да се подготвят промени в правилника и критерии за избор на нов директор.

 

Севим Рашидова
Севим Рашидова Отговорен редактор
Новините днес