Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първа жертва на коронавируса от Дома за стари хора в Гара Орешец

29 април 2020, 20:40 часа • 3960 прочитания

91-годишен мъж от от Дома за стари хора във видинското село Гара Орешец почина след заразяване с коронавирус. Това е първата жертва в дома, в който към момента са отчетени общо 14 положителни проби, като 3 от тях са на персонала и 11 на обитателите.

Починалият мъж е от първите четирима заразени, хоспитализирани в болницата във Видин преди около седмица. По неофициална информация той е имал и съпътстващи заболявания.

Днес бяха изведени всички домуващи с положителни проби за коронавирус. Те ca нacтaнeни в инфекциозното отделение на Врaчaнcкaтa мнoгoпрoфилнa бoлница. То бе разкрито по спешност в условия на извънредна ситуация на мястото на бившата кардиология. По данни на БТВ пациентите са добре, като в продължение на 14 дни за тях ще се грижат двама кардиолози, акушерка и санитари, командировани от други отделения. Настаняването им в болница стана възможно след проведен разговор между Министерството на здравеопазването и ръководството на здравното заведение. 

В дома в Гара Орешец се извършва пълна дезинфекция. Там остават 13 домуващи и трима души персонал. Днес на тях също са им взети проби, който са изпратени за изследване в София.

Коментар по темата може да намерите ТУК!

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес