Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Превантивно: Трима, върнали се от Милано, са под карантина в Хасково

25 февруари 2020, 11:27 часа • 2508 прочитания

На трима жители на Хасково, завърнали се преди няколко дни от Милано, е препоръчана 14-дневна домашна карантина, съобщиха от РЗИ - Хасково.

Тримата не са семейство, те са мъж, жена и дете. За момента нямат никакви симптоми за заразяване с коронавируса. Мярката е превантивна, обясниха от инспекцията, цитирани от Mediapool.

Италия е най-тежко засегнатата от новия коронавирус страна в Европа. Огнището на заболяването е в северните области Ломбардия и Венето. За момента се знае, че има 7 загинали и близо 230 заразени.

Ето какво посъветва шефът на ВМА гражданите, които се връщат от Италия. ВИЖТЕ.

От вторник, 25 февруари, двама лекари от РЗИ започват денонощни дежурства на граничния пункт с Турция "Капитан Андреево", информира още директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

Те ще измерват температурата на влизащи у нас пътници от рискови страни като Китай и Италия. Медиците са оборудвани с мобилни безконтактни термометри, които измерват температурата при насочване към челото.

При установяване на болни с висока температура пасажери, те ще бъдат насочвани към лечебно заведение, допълни д-р Димитрова.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес