Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Политически зоопарк": Адекватни ли са заповедите на Ананиев

14 май 2020, 16:05 часа • 2705 прочитания

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди, с които се въвежда конкретни противоепидемични мерки за периода от от 14 май до 14 юни във връзка с обявената  извънредна епидемична обстановка.

Те предизвикаха доста сериозни критики в социалните мрежи. Достойни за нашата рубрика политически зоопарк.

Запознайте с най-интересните от тях:

Цветеслава Гълъбова (психиатър)

Заповед 264/14.05.2020 на Ананиев- задължителна изолация и хоспитализация.

Психично болните се лекуват против волята им /принудително/ по Закона за здравето, но това става само и единствено със съдебно определение, производството е двуинстанционно и обществената опасност се преценява от СЪДА, а не от доктори, полицаи или т.н. С тази идиотска заповед се въвежда хаосът като норма и всеки може да реши всичко. А това безумство - болните над 60-годишна възраст, независимо от тежестта на заболяването, да се лекуват в болница, ще съсипе здравната ни система. Авторите имат ли идея колко могат да са тези хора и къде точно ще ги настанят. Просто нямам думи. Вече съм сигурна, че калинките са хищни насекоми.

Лазар Радков

Вчера министър Ананиев каза, че децата в детските градини разбират от дума и ще спазват социалната дистанция едно от друго.

Сега, вие може да кажете, че в най-добрия случай министърът е виждал деца максимум на картинка.

Но аз ще ви кажа, че разбирам гледната му точка и донякъде е прав.

Държал съм деца за ръка, държал съм и министри за ръка и с ръка на сърце мога да ви кажа, че децата разбират доста повече от дума.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес