Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плажуващите на Слънчев бряг да си дезинфекцират ръцете на влизане и излизане

28 юни 2020, 11:23 часа • 5870 прочитания

Диспенсъри с дезинфекционна течност са осигурени за плажуващите по цялата пясъчна ивица в курорта Слънчев бряг. Устройствата са поставени на няколко метра един от друг и дават възможност на всички плажуващи да дезинфекцират ръцете си преди престоя на плажа и след като го напуснат. Самите диспенсъри са поставени на бели колони, на които е написано „Моля, изполвайте дезинфектанта за ръце”. Други табели с надпис на български и английски език, информират туристите, че трябва да спазват социална дистанция, както и за цените на услугите през този сезон.

Ангажиментът по осигуряваме течността в контейнерите, за да бъдат винаги пълни и в удобство на плажуващите, е на ръководството на плажа, обясни управителят Кирил Спасов. Той посочи, че на ивицата се извършва ежедневна дезинфекция на услугите. Пясъкът също се почиства ежедневно и се обезпаразитява по график. Плажни принадлежности се дезинфекцират всяка сутрин, а след това се обработват с дезинфектант и след всеки турист, който ги е ползвал. Чадърите са поставени на разстояние 4,5 метра една от друг.

Спасов заяви, че българските плажове се смятат за най-безопасните дестинации в световен мащаб, а от няколко дни насам ивицата в Слънчев бряг е пълна с български туристи. Цените на чадър и шезлонг в Слънчев бряг тази година са по 4 лева. За сезона са ангажирани висококвалифицирани спасители, които отговарят за сигурността на плажуващите.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес