Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Педиатри искат „зелен коридор за ваксинации“ след празниците

13 април 2020, 15:05 часа • 3159 прочитания

Зелен коридор за ваксинации“ след празниците искат педиатри от Националния оперативен щаб, чийто председател е ген.майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„Ние сме поставили въпроса с отлагането на ваксините пред щаба и това щабът ще го реши в зависимост от ситуацията. В България има много изявления по повод на ваксините. Проблемът съм го поставила и пред доц. д-р Ангел Кунчев, който е главният санитарен инспектор. Така, че се предвижда, може би след празниците, да се направи един „зелен коридор за ваксинации“, заяви за Actualno.com. проф. д-р Пиенка Переновска, която е началник Детска клиника в Александровска болница и член на Българската педиатрична асоциация.

Тя е категорична, че срокът, в който ваксините са пропуснати досега – един-два месеца, не е фатален.

„Но трябва да сме сигурни за всяко дете, когато трябва да се имунизира, че е здраво. Това е изключително важно условие“, подчерта проф. Переновска.

На въпрос дали има риск, ако имунизацията продължи да се отлага, тя отговори, че това е вече в зависимост от европейските указания, от тези на националния щаб и конкретната  ситуация, защото никой не може да предвиди какво ще се случи днес или утре.

 

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 април

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 април

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес