Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обитателите на дома за стари хора в Бохот не се притесняват от коронавируса

10 март 2020, 16:15 часа • 4870 прочитания

Обитателите на дома за стари хора в плевенското село Бохот са приели новината за появата на коронавирус в областния град без особени тревоги. Средната им възраст е над 70 години. Беловласите мъже и жени изпълняват стриктно всички разпоредени от здравните власти мерки, съобщи за Actualno.com психологът на Дома Лиляна Иванова.

"Интересуват се много от темата за коронавируса, но не са изплашени. Подготвих им едно информационно табло, което е поставено до входа. Питат ме най-различни неща за този вирус. Много са дисциплинирани. Определих един от тях за дежурен по стол – да проверява преди хранене дали всички си мият ръцете. Раздадох сапуни на тези, които са свършили своя. Понеже им е забранено да излизат от двора на дома, им пазарувам от плевенските магазини каквото е необходимо", разказа Иванова.

Заради наложената карантина обитателите на дома вече не могат да ходят до селото. Не могат и да се срещат и с близките им, ако дойдат на свиждане, защото външни хора не се допускат дори в двора.

"На фона на ниските заплати в социалната сфера персоналът на дома полага всички необходими грижи за възрастните хора при нас. Изпълняват се всички разпоредени мерки", допълни Лиляна Иванова.

Още по темата:

Последна информация и всичко за коронавируса

Известни магазини и вериги уверяват, че имат достатъчно стоки в наличност

Коронавирус в една страна, останала без лекари

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес