Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Брънзалов: Има пилот, който управлява кризата, но доколко добре ще стане ясно скоро

03 ноември 2021, 08:02 часа • 1870 прочитания

Българските лекари са на ръба на своите сили, за да могат да се борят с това чудо, което ни дойде на главата. За това предупреди заместник-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Николай Брънзалов в студиото на БНТ.

Той посочи, че не е причината в БЛС да не може да се разбере с НЗОК. Не може да се вкарва допълнително напрежение в системата на здравеопазването по време на пандемията - това за мен е необяснимо и го знаят и дори и децата.  За мен е абсолютно невъзможно да се преговаря с това ръководство на НЗОК, категоричен бе д-р Брънзалов, като добави, че БЛС продължава да иска оставката на проф. Петко Салчев. 

Той посочи, че има пилот, който да управлява ковид кризата, но колко са правилни или не решенията, които се взимат, ще стане ясно впоследствие. Д-р Брънзалов настоя за увеличение на цената на клинината ковид пътека. 

Николай Брънзалов като гледа картата колко е червена, не знае откъде да се вземат лекари и къде да бъдат насочени, за да може здравната система да се справи. С това се разполагаме и с това се опитваме да се борим с пандемията. Дано тези, които ръководят пандемията, да я ръководят добре, но ако не знаят как да я ръководят, трябва да се допитат до тези, които могат да изразят конструктивното си мнение, настоя медикът. 

Д-р Брънзалов посочи в заключение, че епидемията няма да си отиде за 1 месец.

Още: Д-р Николай Брънзалов: Необходими са не 150, а 1500 Covid зони

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес