Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НАТО: България да осигури места за лечение заразени с COVID-19 военнослужещи

19 май 2020, 12:25 часа • 5343 прочитания

България е получила нота от НАТО да осигури определен капацитет от легла за лечение на военнослужещи, болни от коронавирус. Това стана ясно от думите на генерал-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в Министерския съвет.

Подробности по това колко легла, на какви военнослужещи и от кога, той не даде, обяснявайки отказа си с това, че информацията е секретна.

Той добави само, че в нотата се казва, че "Всички военни здравни служби трябва да поддържат готовност и да поемат втори удар за контигентите, които обслужват."

Не трябва да се забравя, че каквито и да са охлабените мерки, трябва да се спазват физическа дистанция и определени правила, каза още началникът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Той отбеляза, че за първи път в България днес има повече оздравели, отколкото новозаболели, което определи като "радостна тенденция".

За пръв път - повече оздравели за денонощие от коронавирус, отколкото заразени

Въпреки това, ген. Мутафчийски цитира един от зам.-директорите на Световната здравна организация като каза да не празнуваме, а да се организираме.

"ВМА досега се включи успешно в лечението на коронавирус заразени. Ще намерим необходимия баланс. Декларирали сме готовността си да продължим влечението на всички български граждани", допълни ген. Мутафчийски.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес