Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Москов: Изключително долна, политическа кампания стои зад скандала с ваксините

22 януари 2016, 22:02 часа • 4218 прочитания

„Има изключително долна и политическа кампания, която цели да внедри страх от тази ваксина“, това заяви здравният министър Петър Москов по БНТ относно скандала с ваксините „Пентаксим“ и „Еувакс“.

Както е известно, скандалът е по повод ваксината "Пентаксим" срещу Хепатит В, доставена от Турция, заради която прокуратурата образува проверка на Министерството на здравеопазването.

По думите му БСП и ДПС са виновни, че смучат от чувствата на майките за свои политически цели, за да мотивират предстоящия вот на недоверие към правителството заради политиката в здравеопазването.

Прокуратурата не ме атакува, а атаката е политическа. Причините за всички тези нападения за вкасините бяха, за да се подплъти вота на недоверие от страна на БСП. Прокуратурата по никакъв начин не противоречи на това, което казвам“ , допълни министърът.

Москов заяви, че ваксината е произведена във Франция, Лион е напълно годна за употреба.Той показа сертификати от различни страни, които потвърждават, че използването на ваксината е безопасна.

По думите му стана ясно, че при вота на недоверие очаква да получи подкрепа от парламентарното мнозинство, което е подкрепило управленската програма.

 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес