Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майка обикаля куп болници с 9-месечно бебе, докато намери лекар и лечебно заведение

18 май 2021, 07:53 часа • 5853 прочитания

9-месечно бебе с 40 градуса температура и ниска сатурация е било разкарвано между болници в София, преди да бъде прието. Това твърди майката – Арша Йорданова.

Според разказа на майката, личният лекар поставя диагноза бронхит. В „Пирогов” вече диагнозата е остър бронхиолит, като има предписание за хоспитализация – в болницата обаче нямало места и затова детето е пренасочено към Александровска болница. Там диагнозата се променя – детето не било за хоспитализация. Пред Нова телевизия майката е категорична – вече беше пред гърчове. „Същите драми с Александровска болница съм имала с големия ми син, отново с бробхит”, добави Йорданова

В крайна сметка тя отива във Втора многопрофилна болница, където бебето е сложено веднага на кислород. А майката твърди, че лекарка от лечебното заведение е заявила, че детето щяло да умре, ако не е потърсила тях навреме.

Бебето остава за лечение поне до 21 май. Положението вече е стабилно. "Ще търся правата си – крайно безотговорно е в 9-месечно дете на ръце в 1:30 през нощта", подчерта Йорданова.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес