Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекари срещу лекари! Защо д-р Десислава Кателиева се обяви срещу протеста на медиците от спешната помощ

10 август 2021, 09:14 часа • 3215 прочитания

"Заплатата никога не е достатъчна , но когато се бориш за по- добро заплащане трябва да има действаща изъплнителна и законодателна власт , каквато в момента няма". Това казва в свой пост във Фейсбук на д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Повод за думите й е протеста на медиците от спешната помощ. Лекари, медицински сестри и шофьори на линейки  недоволстват от приетите нови правила за допълнителни възнаграждения, които ще се дават по време на обявеното извънредно положение.

Ето какво пише д-р Кателиева: 

Защо днес не протестирам? Защото не е момента!

Заплатата никога не е достатъчна , но когато се бориш за по- добро заплащане трябва да има действаща изъплнителна и законодателна власт , каквато в момента няма . Служебното правителство е на път до дни да бъде сменено с дуго , депутатите имат по- важни задачи от това да гласуват нов бюджет на държавата.

Защото мястото ми не е там!

ние сме на война с жесток и непредвидим враг!Вчера всеки трети от пациентите ми се оказваше с положителен тест за КОВИД 19.От осем заразени пациенти един имаше запушена артерия на крака, трима бяха с пневмонии ,, а останалите бяха в началото на инфекцията. Моето място е там при пациентите ми , а не на митинга!

Защото си научих урока!

Синдикатите са организации създадени да пишат и издигат лозунги на политиците, които ги обичат.Синдикатите никога нищо не постигат за малкия човек, защото той никога не е важен за тях. Личен опит- когато един ратодател ме уволни в разрез с кодекса на труда , КНСБ не ме защити, оставиме сама да водя 2 години съдебна битка. Спечелих я и на двете инстанции ,но сама с адвоката си . Друг един велик синдикалист,организатор на протеста, написа на страницата на незнайния си синдикат анонимен пасквил срещу мен и призова членовете на сииндиката да го разспространяват.Как да вярвам на хора, които съм виждала да защитават най- различни партии през годините , но никога малките хора !

Днес аз ще бъда на едно от двете си работни места, защото заплатата на никого не стига в България !Ще рискувам собствената си безопасност без да очаквам заветните 1000лв. Те не са важни,те са подкуп от политиците, а не истинската цена на моя труд.Истинската цена на моя труд се измерва във всеки спасен от екипа ми живот и тази цена не се измерва в цветя, ръкопляскания или банкноти! Измерва се с усещането,че си върнал живота на един човека и всички хора , които го обичат!

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес