Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар продава награда за смелост при атентата в Сарафово, не му дали 1000 лв. за COVID-19

09 октомври 2020, 06:50 часа • 5933 прочитания

Лекар, получил почетен знак и грамота за смелост заради самоотвержната си реакция при атентата на летище Сарафово, продава получените награди заради липса на пари.

Доктор Димитър Кехайов е възмутен, че не е получил обещаните 1000 лв. на месец за медиците на първа линия в борбата с коронавируса. И понеже пресмята, че има дупка в месечния си бюджет от малко над 600 лв., продава получената грамота за толкова.

Кехайов работи в V градска болница в София - преместил се е тук от Бургас по лични причини. Получава под 900 лева заплата месечно и работи и на частно. Обяснява пред БНТ, че е като всеки човек и той има да обслужва кредити.

Директорът на V градска болница обаче казва, че д-р Кехайов не работи с COVID пациенти и затова не е взел надбавката. И уточнява, че само един пациент на д-р Кехайов е бил тестван за коронавирус, но и двата теста са били отрицателни. А лекарят е категоричен - има несправедливост при разпределението на парите за първа линия, от работещи с него 4 медицински сестри само 2 взели премията.

Имам още неща за продаване, завършва лекарят.

Още: "Пореден рекорд: 516 заразени с коронавирус за денонощие в България"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес