Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Къде може да се ваксинирате на открито днес в страната

05 юни 2021, 08:58 часа • 4234 прочитания

През почивните дни - 5-ти и 6-ти юни - регионални здравни инспекции организират изнесени ваксинационни пунктове на открито. В тях всеки, който иска, ще може да се имунизира срещу COVID-19 като избере вида ваксина, която да му бъде приложена, съобщава БГНЕС. На място ще се издават и ваксинационни сертификати на лицата, при които поставената доза е завършваща ваксинационния курс. Изнесени пунктове ще има в градовете Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас, Пазарджик, Велинград и Велико Търново, както и на обявените вече места в София. В Габрово мобилни екипи ще поставят ваксини в отдалечените села на областта.

График за работата на ваксинационните центрове на открито:

Плевен: на 5-ти юни (събота) и 6-ти юни (неделя) - на площад "Възраждане" пред Мавзолея ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19. Кабинетът ще работи от 10:00 ч. до 16:00 ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19.

Стара Загора: на 6-ти юни (неделя) на входа на парк „Артилерийски“ ще работи изнесен мобилен кабинет за имунизация срещу COVID-19. Работното време на изнесения пункт ще бъде от 09:00 ч. до 14:00 ч.

Варна: през почивните дни ще бъде открит изнесен ваксинационен пункт на входа на Морската градина. Работно време от 11:00 ч. до 18:00 ч. През седмицата ваксинационни пунктове ще работят в двата МОЛ-а в града.

Бургас: изнесени ваксинационни пунктове ще бъдат открити на трите входа на Морската градина и при замъка в село Равадиново.

Пазарджик: през почивните дни от 10:00 ч. до 15:00 ч. желаещите да се ваксинират ще могат да го направят пред сградите на община Пазарджик и община Велинград.

Велико Търново: на 5-ти юни (събота) ще работят зелени коридори за ваксинация: здравен кабинет в СУ „Емилиян Станев“ и в клуба на пенсионера и инвалида в СУ „Вела Благоева“, с работно време от 10:00 ч. до 14:00 ч.

Габрово: мобилен екип за ваксинация срещу COVID-19 ще посещава по график габровските села през цялата седмица.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес