Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените с рак на гърдата имат най-голяма нужда от консултации с хора, които лично са се сблъскали с диагнозата

30 юли 2017, 15:15 часа • 1088 прочитания

Жените с рак на гърдата имат най-голяма нужда от информационни консултации с хора, които лично са се сблъскали с тази диагноза. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Милена Велева, която е част от фондацията на Нана Гладуиш – "Една от 8". Велева каза, че вече са обиколили с розовия кемпер четири града в страната.

„Идеята е всички дейности, които се случват в „Една от 8“ в София да се изнесат и в страната, за да може да стигнем до повече жени с рак на гърдата и техните близки. Те ни търсят в цялата страна и наистина имат нужда от подкрепата ни. Жените най- много се възползват и най-голяма нужда имат от информационните консултации на моите колежки, които лично са се сблъскали с диагнозата рак на гърдата. От голямо значение за тях е и психологическата подкрепа от нашия психолог Антонина Топалова", каза още Велева. По думите ѝ екипът на фондацията носи информационни услуги, които лично хората от фондацията са вписвали и превеждали от достоверни източници. Според нея е много голям проблем това, че жените не могат да намерят достоверна, правилна и издържана информация за това какви са съветите, за да може по-леко да преминат през лечението“, каза Велева.

Тя добави, че те носят и тюрбани, които подаряват на жените, тъй като те просто имат нужда да им подадеш ръка и да се почувстват малко по-добре преминавайки през диагнозата. „В по-големите градове сме се подготвили с гримьор, кулинарен блогър, които ще пътуват с нас. Ще правим арт- терапии, за да можем да обхванем по-голям брой хора и да има едно приповдигнато настроение покрай работата“, каза още Велева.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес