Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И това правителство убива здравеопазването, казват видни фигури в сектора

24 октомври 2013, 12:14 часа • 39311 прочитания

Четири от всеки десет болници в страната няма да могат изплатят възнагражденията на лекарите си и медицинския си персонал. Това заяви в прав текст директорът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал Стоян Тонев пред Нова телевизия.

Заради липсата на средствата болниците ще снижат качеството на услугата, която предлагат, а отделно ще трупат още повече дългове и ще затъват в блатото, каза Тонев.

Има злокобна повторяемост в България. Дянков отряза 30% от услугите на болниците. Системата ни е бавна. Сега се прави същото. Питам тогава – защо идвате на власт?”, попита професор Милан Миланов, председател на Българския лекарски съюз (БЛС). „Не знам дали политиците ни се раждат такивада са със з**ника напред и с лицето назад. Приоритетът здравеопазване изчезна от политиката на този кабинет”, твърди още Миланов. 

Ген. Тонев сравни положението на здравните заведения с Формула едно: „На нас не само ни намаляват горивото, освен че трябва да караме по-бавно, искат да сме първи, но и казват – защо не използваме тази кола за рали, за офроудТой уточни, че лошото плащане се отразява и на малките болници, които изпращат пациенти при големите, на които съответно се повишават разходите.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес