Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт: Исканията на сестрите са на път да се изродят в несъществуващ конфликт

23 декември 2019, 10:00 часа • 3737 прочитания

"Справедливи искания и справедлива кауза са на път да се изродят в един несъществуващ конфликт, който не е в услуга на никого".  Така проф. д-р Иво Петров коментира напрежението между протестиращите медицински сестри и лекарите.

Той припомни, че "една не малка част от колегите преди да станат лекари са били медицински сестри, включително и аз. Ние не сме от двете страни на бариерата, това е изкуствено създадено”, заяви проф. Петров.

"Каузата е справедлива, но се изказват и парадоксални искания, които са неосъществими", допълни още той. 

По думите му "демонизирането на лошите лекари, които взимат много пари, е абсурд."

Проф. Петров обърна внимание на факта, че младите лекари взимат изключително ниски заплати, а бъдещето се крепи на тях и ако не се грижим за тях това ще доведе до следващия голям катаклизъм.

"Така че трябва да бъдем заедно, а не да се създават излишни допълнителни проблеми. На всички ни е ясно, че трябва да има промени във финансирането и организация, но не с катаклизъм, а с прагматичност.", каза още той. 

В коментар на предстоящите празници, проф. Петров допълни, че и препиването и преяждането са еднакво опасни за сърцето. Той допълни, че "сърцето трябва да е здрав мускул, за да може да понесе ударите на Съдбата и ударите на любовта. Той е издържлив орган и трябва да се отнасяме с уважение към него."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес