Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доц. Любомир Киров: Ковид зоните са огромен неуспех

11 ноември 2021, 07:44 часа • 2490 прочитания

Ковид зоните са огромен неуспех, които можеха да подпомагат и да бъдат нещо допълнително, но не могат да изнесат никакъв товар. Доц. Любомир Киров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари заяви пред БНТ, че има пациенти, които вече искат да им бъде поставена третата бустерна доза. За лекаря зелените сертификати са правилна мярка и доведе до подтикване на колебаещите да се ваксинират, което е добре.

Той призова хората да си носят маските, когато ходят при личните лекари и да стоят на разстояние. По думите на доц. Киров споровете за мерките са безсмислени. Компетентните взимат решения, а нашата цел е да направим така, че да преминем зимата благополучно, за да стигнем до лятото. 

Доц. Любомир Киров даде пример, че в историята и в Средновековието важните решения са взимали старейшините на едно племе. Първо старейшините у нас не са като старейшини, като ни питат дали ни харесва или не и се опитват да се съобразят с претенциите ни, изрази се метафорично доц. Киров за решенията на здравните власти. 

Доц. Киров го е срам да каже защо българите не искат да се ваксинират. По думите му вероятно има необходимост от лекари, медицински сестри и медицинска техника. Връзката между лекар и пациент никога не е прекъсната.

Той посочи, че в настоящата ситуация се надхвърля лимита за изследвания. НЗОК да не се опитва да ни санкционира, че някои от нас надхвърлят лимита за изследвания, настоя председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в заключение. 

Още: Доц. Любомир Киров: Ако искате ваксина, не чакайте личният лекар да ви покани

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес