Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безжалостен коментар за Стойчо Кацаров, НЗОК, "Пирогов" и коронавируса

17 юли 2021, 14:17 часа • 18214 прочитания

Защо Здравната каса (НЗОК) не е разкрила клинична пътека за необходимите изследвания след прекаран КОВИД? Този въпрос поставя във фейсбук профила си Надежда Димитрова, с коментар относно скандала между „Пирогов” и служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Димитрова сама отговаря на въпроса си: "Ясно е, че много хора се нуждаят от по-дълго проследяване. Така касата изнудва лекарите да пишат неистинска клинична пътека, която включва скенер".

Надежда Димитрова казва и нещо друго: "Ако не искат да не стават тежки кризи, с които пак няма да можем да се справим, да спрат да прекарват деня си в телевизиите, а да обърнат внимание на превенцията и ранното откриване на случаите, и да правят по три безплатни теста на седмица, както в други европейски страни".

Тя е категорична и за друго: "Всички са много принципни, докато не стане дума за тяхното собствено здраве или това на близките им. Тогава вече няма принципи, морал и т.н. Особено в пиковете на пандемията, докато обикновените хорица ги развозваха с линейките насам-натам, не им намираха места и ги връщаха у дома, то редица випове се уреждаха с място във ВМА и Пирогов без окото им да мигне, дори и тези, които обиждаха лекарите, викаха им мафиоти в бяло и говореха, че става дума за някакво грипче ..."

Предвид скандала сега, вече е ясно, че д-р Кацаров е бил приеман на два пъти в "Пирогов", като първият път е било заради активна инфекция от COVID-19, а началникът на КОВИД отделението на болницата доц. Петър Атанасов заяви пред bTV следното: "Първата хоспитализация беше едно сериозно изпитание и борба за живота му, но това не го коментирам, защото той не е говорил за това."

Още: Д-р Стойчо Кацаров: Не е вярно, че се пускат пътеки, за да не плаща пациентът

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес